industriele vloerlamp idee

48 Waanzinnige Lamp Ideeën

Lamp ideeën? Dat gaan we regelen. Verlichting van je woning is erg persoonlijk. En er zijn zo veel verschillende lamp stijlen te verkrijgen. Zoveel dat je soms gewoon geen idee hebt waar je moet beginnen met het uitkiezen van verlichting. Wij helpen daarbij. In dit artikel beschrijven we alles wat je moet weten over verlichting. Dit lichten we toe aan de hand van 48 gave lamp voorbelden en lamp inspiratie. Hierna weet je gegarandeerd wat voor lampen je thuis wilt.

Verlichten wordt gebruikt voor twee verschillende doeleinden. Verlichting is praktisch en sfeervol. Wanneer het najaar komt neemt deze ook de donkere dagen mee. We willen onze woning weer sfeervol verlicht hebben. Wellicht heb je zelf wel een nieuw project. Een nieuwe badkamer? Of ga je de hal opnieuw inrichten? Elke ruimte vraagt om zijn eigen specifieke verlichting. En verlichting voor specifieke ruimten hebben unieke eigenschappen waardoor deze er extra geschikt voor zijn.

Om je zoektocht naar geschikte makkelijker én leuker te maken bieden we dit artikel vol lamp ideeën en lamp inspiratie.

We hebben alle onderwerpen op alfabetische volgorde, zodat je gemakkelijk naar de juiste ruimte kan navigeren.

Badkamer lamp ideeën

Badkamer lampen zijn geschikt voor vochtige omgevingen. Deze lampen hebben een IP64 certificering, wat betekend dat deze waterproof zijn. Dit is essentieel. In een vochtige omgeving, zoals een badkamer, staat veiligheid bij gebruik van elektra voorop.

Spots in het plafond

Spotverlichting kan op meerdere manieren gebruikt worden. Spots geven erg veel licht. Dit is natuurlijk praktisch in een badkamer. Maar spots kunnen ook erg sfeervol zijn. Spots zijn dimbaar en kunnen daarom een zachte gloed geven.

Spotverlichting ideeën voor de badkamer
Spotverlichting ideeën voor de badkamer
Spotverlichting ideeën voor de badkamer

Spiegels met verlichting

Tegenwoordig zijn er spiegels met verlichting. Deze zijn erg functioneel. Tijdens het scheren of opmaken heb je altijd goede verlichting rondom. Geen schaduw plekken meer. Enkel een mooie egale gloed van licht.

Spiegels met verlichting kan je in elke goede badkamerzaak kopen. Vierkant is strak en stijlvol. Maar ronde spiegels even weer een speels karakter aan je badkamer.

ronde spiegel met verlichting idee voor de badkamer
Spiegel met verlichting ideeën voor de badkamer
badkamer lamp ideeën

Eetkamer lamp ideeën

Eetkamerlampen maken je eetkamer een stuk gezelliger. Een mooie hangende lamp boven je eettafel brengt veel sfeer. Na een maaltijd met vrienden kan je uren lang gezellig natafelen in sfeervol licht.

hangende eetkamerlamp ideeën
hangende eetkamerlamp ideeën
hangende eetkamerlamp ideeën

Lampen voor de gang

Verlicht een gang in je woning of kantoor met mooie verlichting. Een aantal ideeën hiervoor zijn spots in het plafond of mooie hanglampen. Een lange gang kan je mooi accentueren met verlichting. Door bijvoorbeeld in de lengte veschillende lichtpunte te maken, oogt de gang extra lang.

gang verlichting met spots idee
gang hanglamp ideeën
gang hanglamp ideeën

Hal lamp ideeën

Het entree van de woning mag ook verlicht zijn. Het entree is het visitekaartje van de woning. Een goed begin is het halve werk. En dat geldt voor de verlichting in de hal ook. Verlichting in de hal kan meteen dienen als een waanzinnige eye catcher.

Meer inspiratie opdoen over het inrichten van een kleine hal? Bekijk dan ons artikel over kleine hal inrichten.

hal lamp ideeën
hal lamp ideeën
hal verlichting ideeën

Keuken lamp ideeën

In de keuken kan je ook een onderscheid maken in sfeerverlichting en functionele verlichting.

Wanneer je kookt of eten snijdt, heb je functioneel licht nodig. Een goed belicht werkblad is dan erg belangrijk. Je wilt immers wel kunnen zien of je bierstukje al mooi bruin gebakken is.

De keuken mag er natuurlijk ook sfeervol uitzien. Daarvoor gebruik je meer sfeervolle lampen.

hangende keukenlamp ideeën
hangende en spots keukenlamp ideeën
hangende keukenlamp met spotverlichting ideeën

Kinderkamer lamp ideeën

De leukste en creatiefste lampen voor kinderkamers en babykamers. Je komt er niet onderuit om ’s nachts wakker te worden. Je kleine heeft zijn voeding nodig en wordt ook tussendoor wel eens wakker ’s nachts. Meteen het grote licht aan is voor jou en je kleine niet fijn. Een klein nachtlampje is hiervoor de oplossing.

Nachtlampen voor babykamers kan je kopen of zelf maken. We hebben een kleine selectie gemaakt van beide. Ook hebben we dit onderwerp uitgebreid beschreven in een artikel. Klik op de link voor meer lamp ideeën voor kinderkamers.

nachtlamp voor kinderkamer
kinderkamer verlichting idee
kinderkamer verlichting idee

Toilet lamp ideeën

De kleinste ruimte in het huis mag ook mooi verlicht zijn. We hebben een selectie van mooie lampen voor in het toilet.

toilet verlichting met spots
toilet verlichting met licht paneel
toilet verlichting met spots

Tuin lamp Ideeën

Een moderne tuin kan niet zonder tuinverlichting. Van spots op planten, ornamenten die verlicht worden of mooie DIY tuinverlichting.

Wil je meer inspiratie over moderne tuinen en het inrichten hiervan? Bekijk ons artikel moderne tuin ideeën.

tuinlamp ideeën spotverlichting aan de muur
tuinverlichting  met spots  op planten

Woonkamerlamp ideeën

Je woonkamer is waarschijnlijk de meestgebruikte ruimte in je huis. Een mooie verlichting kan hier dan ook niet in missen. Maak een combinatie tussen sfeervol en functioneel licht. Functioneel licht is belangrijk, maar je wil natuurlijk niet met een soort bouwverlichting Netflix kijken.

lichtsnoer in woonkamer
Leuke hanglamp in de woonkamer
spotverlichting aan de muur in de woonkamer

Naast inspiratie voor lampen in verschillende ruimten hebben we een overzicht met verschillende type lampen. Hieronder vind je meer mooie voorbeelden van soorten lampen.

Vloerlamp ideeën

Vloerlampen of staande lampen zijn onderdeel van de basisverlichting van je huis. Vloerlampen, ook wel staande lampen genoemd, zijn dan ook vaak de ‘eyecatchers’ in een interieur. Door hun formaat vallen ze vaak als eerste op en zijn daarom ook zeer sfeerbepalend.

industriële vloerlamp ideeën

Tafellamp ideeën

Zoals de naam al doet vermoeden staan tafellampen op tafel. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor bureau’s of eettafels. Het praktische aspect van een tafellamp is dat u deze eenvoudig kunt verplaatsen en kunt neerzetten waar u dat zou willen, dit maakt de lamp buitengewoon bruikbaar.

DIY tafellamp idee

Hanglamp ideeën

Hanglampen kunnen in verschillende ruimten gebruikt worden. De hal, je woonkamer of in slaapkamers. Overal is ruimte voor een hanglamp. De hanglamp is vaak de blikvanger in een woonkamer, eetkamer, slaapkamer of andere ruimte in uw huis of kantoor.

hanglamp ideeën met rieten lampen
DIY hanglamp
hanglamp ideeën met beach look

Plafond lamp ideeën

Plafondlampen hangen aan het plafond. Deze zijn direct aan het plafond bevestigd. In tegenstelling tot hanglampen nemen plafondlampen weinig ruimte in, want deze lampen worden direct aan het plafond geplaatst. Plafondverlichting word vaak gekozen wanneer het plafond niet hoog genoeg is en een hanglamp de vrije doorloop zou kunnen belemmeren. Plafondlampen zijn daarom ideaal in de gang of hal.

plafond lamp idee
scandinavische plafond lamp idee

Wandlamp ideeën

Wandlampen worden opgehangen aan wanden. Functionele wandlampen zijn bijvoorbeeld wandlampjes met een knik-arm die u kunt richten, zoals nachtlampjes en wandspots. Zo kunt u met een muurlamp heel gericht een bepaalde plek verlichten om bij te werken of om te lezen. Met een decoratieve wandlamp kan je een gezellige sfeer in uw woonkamer, slaapkamer, eetkamer of werkplek creëren.

wand lamp ideeën
DIY wand lamp idee

Slimme verlichting

Slimme verlichting doet zijn intrede. Met apps kan je deze handige lampen bedienen. Verwissel kleuren of kies voor een sfeervolle achtergrondkleur. De bekendste slimme verlichting is dat van Philips Hue. Bedien het met de app, laat kleuren verspringen op de beat van muziek of mee kleuren met films op de tv.

smart verlichting ideeën
smart verlichting ideeën

Hoi, ik ben Anne en ik ben die-hard interieurfan. Mijn passie deel ik graag met anderen en daarom schrijf ik met alle liefde over wonen, interieur en tuinen. Mijn interesses: wonen, tuinieren, koken, mijn kinderen, lezen en leuke nutteloze feitjes onthouden. In mijn blogs deel ik alles over mijn passie en hoop je ermee te inspireren.
Posts created 49

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven