hanglamp lamp idee voor slaapkamer 3

Zo verbouw je je slaapkamer

Je slaapkamer is waaschijnlijk de kamer waar je thuis de meeste tijd in doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat deze helemaal naar je smaak is. Je bent er dus uit; je gaat je slaapkamer verbouwen. Maar hoe doe je dat en waar let je op? Wij helpen je vooruit met deze slaapkamer inspiratie blog.

Hoe staat je slaapkamer er al bij?

Misschien is het een open deur voor je. Maar wanneer je begint aan het slaapkamer project is het aan te raden eerst goed te kijken naar wat je al in huis hebt. Moet je echt alles vernieuwen? Of kan misschien volstaat het met enkele aanpassingen. Misschien geeft een nieuwe kleur aan de muur al wel helemaal de look die je wilt. Even opmaken hoe de zaken ervoor staan kan voor onnodig tijd en geld uitgeven voorkomen.

Je kledingkast

slaapkamer met inloopkast
Inloopkast naast je slaapkamer

Je garderobe kast is een van de belangrijkste meubels in je slaapkamer. Als je gaat verbouwen, kun je ervoor kiezen om meteen een grootse inbouwkast toe te voegen aan jouw slaapkamer. Dit is imposant en geeft direct een rustig en ruimtelijk gevoel. Voor garderobekasten is er veel keuze. Ga je voor een stand meubel? Of wil je liever iets op maat in laten bouwen? Ga na wat je het mooiste vindt.

De slaapkamer doorlopen in badkamer

Dit is te mooi om waard te zijn. Of is dat het ook echt? Deze combinatie is echt ideaal en super gaaf. Met een bad in de slaapkamer rol je zo gewassen het bed in. Dit is een flinke verbouwing, maar dan heb je ook wat. Hierbij is vooral lastig om alle goede aansluitingen, aanvoer en afvoer van warm en koud water, naar de slaapkamer door te trekken. Dit zal ook de grootste kostenpost zijn.

Verlichting voor de slaapkamer

Als je de slaapkamer gaat verbouwen is het een ideale tijd om meteen het licht mee te pakken. Het beste is om een natuurlijke en verstelbare verlichting te installeren, zodat deze multifunctioneel is.  Bij normaal gebruik moet de slaapkamer goed verlicht worden, maar als  je in bed licht is het gezond om alleen maar zacht licht te zien. Kies voor de lampen naast je bed niet hoger dan 300 lumen, en een handige tip is om voor dimbaar licht te kiezen zodat je in elk seizoen genoeg licht hebt.

Lampideeën voor de slaapkamer

Hoi, ik ben Anne en ik ben die-hard interieurfan. Mijn passie deel ik graag met anderen en daarom schrijf ik met alle liefde over wonen, interieur en tuinen. Mijn interesses: wonen, tuinieren, koken, mijn kinderen, lezen en leuke nutteloze feitjes onthouden. In mijn blogs deel ik alles over mijn passie en hoop je ermee te inspireren.
Posts created 49

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven