begroeide buitendouche ideeën

Zo Maak Jij Een Buitendouche! Met 43 Gave Voorbeelden

Een eigen buitendouche is heerlijk. Al een aantal zomers tikt het kwik de 40 graden aan. Met deze serieus warme temperaturen wil je jezelf kunnen afkoelen in de tuin. Een buitendouche maken is dan een goede optie. Een tuindouche maken is makkelijker dan je denkt. Vandaag vertellen wij je er alles over. Wat je nodig hebt tot aan 43 waanzinnige voorbeelden. Alles komt aan bod. Hierna kan je gegarandeerd zelf aan de slag met het maken van de buitendouche.

Als eerste bespreken we hoe je een buitendouche kan maken en wat je ervoor nodig hebt. Vervolgens volgen een aantal buitendouches voor populaire tuinstijlen. Hierin komen onder andere buitendouche ideeën voor moderne en mediterrane tuinen voor. Als laatste volgt een lijst met meer waanzinnige (en DIY) buitendouche voorbeelden.

Een buitendouche maken, hoe doe je dat?

Een buitendouche maken is makkelijker dan je denkt. Met een basis buitendouche heb je geen (dure) hoveniers nodig. Geen klus op werkspot. Gewoon lekker zelf doen met je eigen handen. Het enige wat je werkelijk nodig hebt zijn je eigen handen en de onderstaande spullen.

Dit zijn de basis elementen die je nodig hebt voor een buitendouche:

  • Douchekop
  • Buitenkraan
  • Tuinslang
  • Tuinslang klem
  • Tuinslang verbindingsstuk (juiste maat voor de tuinslang)
  • Kraanstuk (juiste maat voor aansluiting verbindingsstuk)

Met de bovenstaande spullen maak je je een eenvoudige tuindouche. Wil je er echter wat meer uithalen, wat we ons ook goed kunnen voorstellen. Doe dan hieronder buitendoche ideeën en buitendouche inspiratie op. Misschien ga je wel mooie hardhouten planken maken of schroef je enkel een douchekop tegen je tuinhuis. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Voor meer inspiratie hebben we hieronder een uitgebreide verzameling buitendouches.

Moderne buitendouche maken

Een moderne tuin is de meest populaire tuinstijl van ons land.
En dat begrijpen we heel goed. Ze zien er mooi strak uit, zijn overzichtelijk en zijn eenvoudig te onderhouden. Moderne tuinen kenmerken zich natuurlijk door de strakke lijnen. De lijnen zorgen voor veel creatieve mogelijkheden. Een tuindouche past goed in deze tuin stijl. Een buitendouche voor een moderne tuin maken is dan ook een goed idee.

Om je buitendouche inspiratie te geven hebben we hieronder 5 keer een buitendouche voor moderne tuinen verzameld. Stuk voor stuk waanzinnige opties voor je eigen tuin. Meerdere zou je eventueel zelf kunnen maken.

Wil je meer moderne tuin inspiratie? Bekijk dan onze blog over een moderne tuin ideeën.

Mediterrane buitendouche maken

De mediterrane tuin is een andere populaire tuin stijl van ons land. De mediterrane tuin kenmerkt zich door veel ronde vormen en witte met ecru kleuren. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals stenen en hout.

Een van de elementen die ook veel in mediterrane tuin staan zijn waterelementen zoals fonteinen of een buitendouche. Logisch ook, want met de mediterrane temperaturen wil je je af en toe kunnen afkoelen.

Een buitendouche voor een mediterrane tuin is redelijk eenvoudig. We hebben 5 voorbeelden hieronder verzameld, zodat je er zelf mee aan de slag kan.

Wil je meer mediterrane tuin inspiratie? Bekijk dan onze blog over een mediterrane tuin ontwerpen.

Meer buitendouche ideeën

Natuurlijk hoeft een mooie buitendouche niet precies in het plaatje van bovenstaande tuinsoorten te passen. Er zijn veel leuke en creatieve manieren om er een te maken. En dat bewijzen we door de onderstaande voorbeelden. Deze waanzinnige tuindouches creatief en ( sommige redelijk eenvoudig) zelf te maken.

Een surfplank is een leuk onderwerp voor de douche. Met dit object krijg je direct het aloha gevoel. Alsof je op vakantie bent! De douchekop kan je in aan de surfplank monteren. Zo krijg je een unieke douche.

unieke DIY buitendouche

Kan je geen genoeg krijgen van tuin inspiratie? Dan hebben we goed nieuws voor je. We hebben meerdere gave artikelen geschreven oven tuin ideeën en inspiratie. Stuk voor stuk met tal van waanzinnige voorbeelden.

Lees verder bij een van de volgende onderwerpen.

 

Hoi, ik ben Anne en ik ben die-hard interieurfan. Mijn passie deel ik graag met anderen en daarom schrijf ik met alle liefde over wonen, interieur en tuinen. Mijn interesses: wonen, tuinieren, koken, mijn kinderen, lezen en leuke nutteloze feitjes onthouden. In mijn blogs deel ik alles over mijn passie en hoop je ermee te inspireren.
Posts created 49

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven