glazen inloopdouche in de badkamer idee 10

27 Gave Inloopdouche Ideeën

Inloopdouche ideeën zijn online veel te vinden. Maar hoe filter je de gave ideeën van de wat mindere? Dat kost tijd. Woonfabrique heeft het hele internet al afgespeurd voor de meest waanzinnige inloopdouche inspiratie en inloopdouche voorbeelden. Na dit artikel kan je direct aan de slag met je eigen badkamer. 

Inloopdouches worden in ons land steeds populairder. Dat begrijpen wij bij Woonfabrique heel goed. Om eerlijk te zijn heb ik er zelf ook voor eentje gekozen. Ze zijn handig in gebruik en zien er te gek uit. Daarbij zijn ze ook een stuk veiliger in gebruik.

In een badkamer bestaat er altijd de kans op uitglijden. Zeker in een gladde badkuip of douchekabine kan dit gebeuren. Voor kinderen of ouderen kan dit een risico zijn. Met een inloopdouche heb je hier geen last van. Je blijft op gelijke hoogte en loopt zo de douche in.

Een inloopdouche geeft vaak ook een ruimtelijker effect op de badkamer. Ze worden zo ontworpen dat ze een minimalistische uitstraling hebben. Eenvoudige inloopdouche ontwerpen maken de badkamer open en ruimtelijk.

Een laatste grote voordeel van een inloopdouche is dat deze makkelijk schoon te maken zijn. Door de straight-forward ontwerpen zijn er weinig hoekjes en randen waar vuil achter kan komen. De grote vlakken zijn daardoor makkelijker schoon te maken.

Inloopdouche ideeën

Inloopdouche ideeën. Daar draait het vandaag om. Deze volgen allemaal hieronder. We hebben onwijs veel inloopdouche inspiratie met waanzinnig inloopdouche inspiratie. Onder 9 verschillende kopjes vindt je onwijs gave voorbeelden. Hierna kan je aan de slag met je eigen inloopdouche ontwerp.

Inloopdouce met glazen ruiten

We starten met glazen inloopdouches. Dit is de meest voorkomende stijl. De ruiten zijn doorzichtig en geven daardoor een ruimtelijk effect. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Gebruik na je douchebeurt een zeem en je hebt geen last van kalkaanslag. Glas zorgt ook meteen voor een moderne uitstraling.

glazen inloopdouche in de badkamer
Moderne strakke inloopdouche met glazen wand.
glazen inloopdouche in de badkamer
glazen inloopdouche in de badkamer
Een grijze inloopdouche van glas.
glazen inloopdouche in de badkamer
Het marmer geeft prachtige kleuren aan de badkamer.
glazen inloopdouche in de badkamer
glazen inloopdouche in de badkamer
Inloopdouche in een klassieke badkamer.
glazen inloopdouche in de badkamer
Hout op de vloer is ook onwijs gaaf in je badkamer.
glazen inloopdouche in de badkamer
glazen inloopdouche in de badkamer
glazen inloopdouche in de badkamer

Een natuurlijke lichtinval in je inloopdouche

In veel gevallen heeft een badkamer een klein raampje. Natuurlijk geeft je dit wel privacy, maar niet echt veel licht. Als je je douche voor een groter raam plaatst, zoals in onderstaande voorbeelden, krijg je veel natuurlijk lichtinval. Dit geeft een waanzinnige effect. Kijk maar bij het voorbeeld van het dakraam. Dit is toch super gaaf!?

Inloopdouche met natuurlijke lichtinval
Natuurlijk lichtinval door een groot raam
Inloopdouche met natuurlijke lichtinval
De ramen bovenin geven een natuurlijk lichtinval in de inloopdouche
Inloopdouche met natuurlijke lichtinval
Prachtig licht door het dakraam.

Douchen & stomen in één

Met een douche en stoomkabine in één krijg je je persoonlijk spa. Heerlijk om thuis in te ontspannen. Met een lekker luchtje erbij, zoals eucalyptus, maak je het helemaal compleet. Je kan uren genieten van de ontspanning. Daarbij ziet het er ook mooi uit. Het past perfect bij een moderne inloopdouche.

Inloopdouche met stoomkabine in de badkamer
In de grote inloopdouche is er ook ruimte om te stomen.
Inloopdouche met stoomkabine in de badkamer
Inloopdouche met stoomkabine in de badkamer

Kleine inloopdouche ideeën

Kleine inloopdouche ideeën hebben we ook. Als je minder ruimte hebt in de badkamer rekening houden met de indeling. Houdt de inloopdouche kleiner. Gebruik bijvoorbeeld een vierkant ontwerp.

Kleine inloopdouche ideeën
Kleine inloopdouche idee in een klassieke badkamer.
Kleine inloopdouche ideeën
Leuk moderne kleine inloopdouche idee.

Maak een privé spa van je inloopdouche

Maak je eigen privé spa met de inloopdouche. Door een klein bankje te plaatsen in de douche heb je veel meer ruimte om jezelf te verzorgen. Benen scheren of jezelf wassen wordt hiermee veel makkelijker!

inloopdouche ideeen in de badkamer
Op de bank kan je jezelf verzorgen.
inloopdouche ideeen in de badkamer
inloopdouche ideeen in de badkamer
inloopdouche ideeen in de badkamer
Een ruime inloopdouche met ruimte om jezelf te verzorgen.

Een ronde glazen inloopdouche

Een ronde glazen inloopdouche. Creatief en iets dat je niet vaak ziet. Voor veel huishoudens is er niet echt de ruimte voor, maar mocht je die wel hebben. Dan is een ronde glazen inloopdouche wel om je vingers bij af te likken.

ronde glazen inloopdouche idee
Heb jij wel eens zo’n gave moderne ronde glazen inloopdouche gezien?

Inloopdouche met hout

Inloopdouche met houten elementen. Super stijlvol en geeft een warme uitstraling. Ook met het plaatsen van spots kan je spelen met verlichting.

inloopdouche idee met hout in de badkamer
Het hout geeft een warme uitstraling.

Een open douche

open inloopdouche in de badkamer
Een open douche met douchepaneel.

Een luxe inloopdouche

Een luxe inloopdouche kan je maken met creatief tegelwerk. Er is veel keuze in badkamertegels. Combineer donker grijze tegels met glimmende voor een leuk speels karakter.

luxe inloopdouche idee
Geef een luxe uitstraling aan je inloopdouche.

Kan je geen genoeg krijgen van badkamer inspirtie? Kijk dan eens verder bij een van onze andere artikels. We beschrijven alles uitgebreid over:

Hoi, ik ben Anne en ik ben die-hard interieurfan. Mijn passie deel ik graag met anderen en daarom schrijf ik met alle liefde over wonen, interieur en tuinen. Mijn interesses: wonen, tuinieren, koken, mijn kinderen, lezen en leuke nutteloze feitjes onthouden. In mijn blogs deel ik alles over mijn passie en hoop je ermee te inspireren.
Posts created 49

Eén gedachte over “27 Gave Inloopdouche Ideeën

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven