oven schoonmaken met soda

Oven Schoonmaken met Soda: Oma’s Tip Voor Een Schone Oven

Oven schoonmaken met soda, dat is een pro tip die ik je vandaag ga geven. Met dit stappenplan krijg jij in mum van tijd weer een stralend schone oven. Hoe doe je dat? Lees verder en wordt zelf een pro in het schoonmaken van de oven met soda.

Hoe zuindig en schoon je ook te werk gaat met de oven, er zal na verloop van tijd altijd vuil ontstaan. Na verloop van tijd wil je deze natuurlijk weer fris en schoon maken. In je ove blijven kruimels, etensrest en vet achter. Jakkes… alles kleeft! Dit ga je vandaag weer blinkend schoon krijgen! Wij hebben het ultieme stapppenplan van oma gekregen om de oven weer blinkend schoon te krijg. We gaan je oven schoonmaken met soda. En het is makkelijker dan je van tevoren denkt! In het stappenplan vertellen we stap voor stap hoe je de oven kan reinigen met soda. Geen zorgen, binnen een half uurtje bent je al klaar!

Zoals je doorhebt gaat dit artikel hoofdzakelijk over reinigen met soda. Wil je nou meer tips om je oven schoon te maken? Bekijk dan ons volledige artikel oven schoonmaken.

Je oven schoonmaken met soda

Start met het verzamelen van de benodigdheden. Zit het onderstaande lijstje klaar voor gebruik.

  • Stuifzuiger/ kruimeldief
  • Warm water
  • Een kop backing soda
  • Een microvezeldoek

  • Schuurspons
  • Eventueel een citroen

Stap 1: Stofzuig je oven

De eerste stap die je zet is het verwijderen van alle losloggende kruimelresten. Van het bakken van al die lekker koekjes en taarten zijn er kruimelresten in de oven achtergebleven. Verwijder deze allemaal met de stofzuiger of kruimeldief.

Stap 2: Verwarm de oven op 250°C

In de volgende stap ga je gebruik maken van een voorverwarmde oven . Zet deze daarom alvast aan zodat het voor kan warmen. Dat bespaard je weer wat tijd ;).

Stap 3: Maak de soda klaar

De oven schoonmaken met soda kan je de oven reinig en direct alle vieze geurtjes verwijderen in één. Verwarm of oven voorop ongeveer 200-250 graden. Plaats ovenschaal gevuld met een mengsel van water en backing soda. Gebruik 1 kopje soda op één kom water. Eventueel kan je citroensap toevoegen voor een lekkerdere geur.

Plaats de schaal voor minimaal 30 minuten in de oven. Maak de oven vervolgens school met een vochtige microvezeldoek.

Stap 4: Reinigen met de microvezeldoek

In stap 4 ga je aan de slag met het daadwerkelijk reinigen van de oven. Ga met de microvezeldoek en een schaal warm water aan de slag. Neem alle wanden af. Verwijder alle vet resten met het doek.

Kom je hardnekkig vet tegen? Pak er dan een schuurspons bij. Neem de wanden extra af met warm water.

Werkt dit nog niet genoeg? Herhaal dan stap 3.

Stap 5: Laat de oven drogen

Laat de deur van de oven voor een poosje open staan, zodat de oven kan drogen. In de tussentijd kan je het glazen ruitje schoonmaken met wat glasreiniger.

Is alles opgedroogd en blinkt het weer mooi? Top, dan is de klus geklaard. Nu heb jij je oven met soda schoongemaakt als een pro!

Pro Tip: Laat de oven lekker ruiken met vanillesuiker

We hebben nog een extra pro tip voor je. Wil je de oven weer lekker laten ruimen? Gebruik dan wat vanillesuiker. Strooi een zakje vanillesuiker over de bode van de oven. Zet de oven aan op 180°C en ruik de lekkere geur van vers gebakken gebak je keuken in komen.

Voor de meer visueel ingestelden hebben wen een video gevonden, welke perfect uitlegt hoe je de oven met een soda kan schoonmaken.

Bron: Schoonmaken met Marja

Oven schoonmaken met soda manier 2

Er is ook een tweede manier om je oven schoon te maken met soda. Meng water en soda tot een papje. Breng de soda pap ruim aan bij alle wanden van de oven. Laat de pap een nacht lang inweken. Hierdoor worden alle vet resten helemaal week en zijn deze makkelijker te verwijderen.

Verwijder de volgende dag al het vuil met een microvezeldoek.Hoi, ik ben Anne en ik ben die-hard interieurfan. Mijn passie deel ik graag met anderen en daarom schrijf ik met alle liefde over wonen, interieur en tuinen. Mijn interesses: wonen, tuinieren, koken, mijn kinderen, lezen en leuke nutteloze feitjes onthouden. In mijn blogs deel ik alles over mijn passie en hoop je ermee te inspireren.
Posts created 49

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven