de tuintrend van 2020 is palletkussens

Dé Tuintrend Van 2020: Loungeset Van Pallets

Het is weer voorjaar. Daarom wil je je tuin weer gezellig maken voor de zomermaanden. Maar hoe ga je dit precies aanpakken dit jaar= Wij schrijven hier over wat ons betreft dé tuin trend is van 2020. Wat ons betreft is dit een zelfgemaakte loungeset van pallets met mooie palletkussens.

Je loungeset van steigerhout staat al een aantal jaar. Zelf vindt je dat het aan vervanging toe is. Maar een volledig nieuwe loungeset is meteen weer zo’n grote investering. En eenzelfde steiger houten loungeset maken is nou ook niet echt vernieuwend. Als dit ook jouw situatie is, hebben we een leuke oplossing: een loungeset van pallets.

Met pallets kan je een hartstikke leuke loungeset zelf maken. Lekker creatief en je kan het precies vormgeven zoals jij het wil. Om het af te maken leg je er mooie palletkussens op. En deze kan je elk jaar (of twee) vervangen. Zo kan je je gezellige zit plek vernieuwen zonder al te grote bedragen uit te geven.

Gebruik pallets voor een heerlijke loungebank

Pallets zijn verkrijgbaar voor nog geen €5 per stuk. Even zoeken op Google en er verschijnen tientallen websites waarop je ze kan kopen. Maak altijd een loungeset van pallets met afmetingen van 120cm x 80cm. Dit wordt ook wel Euro formaat pallets genoemd.

Gooi tijdens het maken van de loungeset al je creativiteit in de strijd. Ongeverfd hebben ze een rauwe industriële uitstraling. Maar verven kan natuurlijk ook. Door wit of grijs te gebruiken kan je meer accent leggen op de kussens die je gaat gebruiken. De pallets vallen dan meer op de achtergrond. Andere kleuren verf gebruiken kan natuurlijk ook. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies er een die het meest past bij wat je zelf voor ogen hebt met je tuin.

Palletkussens maken je lounge compleet

Palletkussens maken je loungeset helemaal af. Er zijn tal van verschillende stoffen, kleuren en vrolijk prints. De palletkussens hebben afmetingen van 120cm x 80cm of 120cm x 60cm. Dit kussen wordt gebruik als de basis. Hier zit je op. Met palletkussens van 120cm x 80cm kan je rugkussens plaatsen bovenop de zitkussen. Bij zitkussens van 120cm x 60cm plaats je eerst tegen de rugleuning je rugkussens. Vervolgens schuif je je zitkussen daar tegenaan.

Bij het kiezen van de perfecte palletkussen let je onder andere op de stof. Je kan kiezen tussen katoen en waterafstotende stof. Katoen is heerlijk om op te zitten. Zelf op de warmste zomerdagen is het zitten nog lekker koel. Een nadeel is wel dat de kussens niet in de regen kunnen blijven liggen. Waterafstotende palletkussens daarentegen kan je dag en nacht buiten laten liggen. Dauw of een buitje zijn geen enkel probleem. Een nadeel is wel dat ze warm worden tijdens hete zomerdagen. Uiteindelijk komt het neer op je persoonlijk smaak.

Bijna alle bekende merken maken palletkussens. Bij ons vindt je:

De palletkussens zijn niet alleen te gebruiken op een loungeset van pallets. Ook kan je ze op de grond neerleggen. Dan zijn het gewoon loungekussens. Zeker voor kinderen is dit heerlijk om op te spelen.

Wil je zelf palletkussens kopen? Bekijk op de link voor al onze palletkussens.

Om een indruk te geven hoe leuk zo’n loungeset staat, zie je hieronder een collage met pallets en palletkussens.

Hoi, ik ben Anne en ik ben die-hard interieurfan. Mijn passie deel ik graag met anderen en daarom schrijf ik met alle liefde over wonen, interieur en tuinen. Mijn interesses: wonen, tuinieren, koken, mijn kinderen, lezen en leuke nutteloze feitjes onthouden. In mijn blogs deel ik alles over mijn passie en hoop je ermee te inspireren.
Posts created 49

2 gedachten over “Dé Tuintrend Van 2020: Loungeset Van Pallets

  1. Er zijn zoveel mogelijkheden met pallets voor de tuin. Behalve een loungeset lenen pallets zich uitstekend voor het maken van een verticale tuin en ook een schutting. Een groot succes was het kinderkasteel in onze achtertuin, volledig van pallets gebouwd. De kids mochten het zelf schilderen. Ze waren nog nooit eerder zo benijd door de andere kinderen in de buurt.

  2. Wij konden aan een set pallets komen, praktisch voor niets. Mijn man is erg handig en heeft er een set meubelen voor de veranda van gemaakt. Het was ideaal: ik hoefde maar een idee op Pinterest aan te wijzen en hij maakte het. We hebben nog wat pallets over. Leuke ideeën voor de tuin zijn er genoeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven