keuken inspiratie 3

Keukenpraat

Wij moeten het ook toegeven. We zijn onwijze keuken en kookfanaten. We brengen zelf graag veel tijd door in de keuken. Eerst kokkerellen en daarna  alles lekker op eten! Voldoet jouw keuken nog aan al je wensen? Er zijn tegenwoordig veel verschillen stijlen voor keuken. We geven je hier wat tips en ideeën, zodat je zelf je keuken weer helemaal kan restylen en naar eigen smaak kan maken.

keuken inspiratie 4

We zien de laatste jaren steeds meer een trend terugkomen in keukens. Dit is dat ze vaak uit grote blokken lijken te zijn opgebouwd. Veel mensen zien dan gelijk een strakke moderne keuken in hoogglans voor zich, maar deze trend zet ook door in de keukens met bijvoorbeeld een koloniaal, nostalgisch of klassiek thema. Losstaande grote kook- of werkeilanden, grote wandopstellingen waarin opbergruimte en allerlei apparatuur is weggewerkt en zwevende keukenblokken bepalen grotendeels het aanblik. De hedendaagse keuken is voorzien van alle luxe. Veel apparaten worden smart gemaakt om het koken en leven in de keuken makkelijker te maken.

Steeds vaker zie je ook dat keuken geen op zichzelf staande ruimtes zijn maar dat deze bij de woonkamer getrokken wordt. Zo is er sprake van een geheel binnen het interieur. Dit kan zover worden doorgetrokken dat, nadat je hier tijd hebt doorgebracht, je alle kasten sluit en eigenlijk alleen een spoelbak nog aanduidt dat dit het keukengedeelte is. Wanneer je echt binnen je hele huis dezelfde basisstijl wilt hebben kun je er zelfs voor kiezen dezelfde stijl ook in slaapkamers door te trekken, per ruimte kun je dan verschil maken door kleine details. Qua kleuren zie je bijvoorbeeld dat grijs-bruin en witte tinten altijd populair blijven, maar dat je ook steeds mee felle knalkleuren zoals violet of fuchsia ziet en dat zelfs de hout-look in diverse natuurlijke tinten opnieuw in opkomst is.

Duurzame materialen

Als laatste kenmerk van de keuken is dat je er steeds meer duurmaterialen terug ziet. Veel fabrikanten en merken gebruiken echte natuurlijk materialen zoals hout of natuursteen. We worden met zijn allen steeds milieubewuster en kijken dus steeds meer naar energiezuinige en waterbesparende inbouwapparatuur als een combi-stoomoven en vaatwasser. Dergelijke apparatuur kan zorgen voor een behoorlijke energie- en waterbesparing en daardoor prettig voor de portemonnee. Daarnaast is het uiteraard veel duurzamer om te kiezen voor natuurlijke materialen in werkbladen en kastdeuren die langer meegaan en mooier blijven.

Hoi, ik ben Anne en ik ben die-hard interieurfan. Mijn passie deel ik graag met anderen en daarom schrijf ik met alle liefde over wonen, interieur en tuinen. Mijn interesses: wonen, tuinieren, koken, mijn kinderen, lezen en leuke nutteloze feitjes onthouden. In mijn blogs deel ik alles over mijn passie en hoop je ermee te inspireren.
Posts created 49

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven