Site pictogram Woonfabrique.nl

50 x Marmer Aanrechtblad Ideeën

Marmer aanrechtblad ideeën die jij vandaag gaat zien zijn echt waanzinnig. Zoek je inspiratie voor je eigen keuken? Wellicht is deze natuursteen wel wat voor jouw. Marmer is terug van weg geweest en past perfect in moderne keukens. We bespreken gave marmer aanrechtblad voorbeelden voor verschillende interieurstijlen, zoals modern, strak, Scandinavisch, landelijk en industrieel. Hierna ben je zeker overtuigd van een marmeren aanrechtblad.

Een marmeren aanrechtblad is terug van we geweest. Marmer wordt al decenia gebruikt in keukens. Een periode is deze zelfs als oudbollig beschouwd. Die tijd is helemaal voorbij. Interieurontwerpers blazen nieuw leven in deze veelzijdige natuursteen. En dat bewijzen je met 50 waanzinnige marmer aanrechtblad ideeën. Alle kleuren marmer komt aan bod. Van wit marmer tot zwart marmer en alles er tussenin. Deze marmer keukeblad voorbeelden zullen je inspireren en misschien wel doen besluiten om zelf voor marmer te kiezen!

Wat is marmer?

Marmer is een prachtige natuurlijke steensoort maar wat is het eigenlijk? Marmer ontstaat wanneer kalksteen een langere tijd onder enorme druk- en temperatuursverschillen ondergaat. Het woord “marmer” is afkomstig uit het Grieks. Marmaros betekend “glanzende steen”. Marmet wordt als grote blokken uit steengroeven gehaald. Deze worden later in platen gezaagd.

Voordelen van een marmeren keukenblad

Marmer kentmerkt zich door de unieke luxe uitstraling. De aderen die door de steen heenlopen geven een de natuursteen zijn unieke karakter. Daarbij is marmer redelijk hard. Dit maakt het minder kwetsbaar voor krassen en is het slijt en stootvast. Marmer is ook redelijk hittebestendig. Tóch raden we het af om hete pannen op het keukenblad te zetten. Dit kan verkleuring veroorzaken. Als laatste, maar zeker niet het minste voordeel, is dat een marmeren aanrechtblad hygienisch is. Door het gladde oppervlak is het makkelijk schoon te maken.

Nadelen van een marmerem keukenblad

Zijn er dan ook nadelen? Jazeker. Hoewel marmer een redelijk harde steensoort is, is deze minder hard dan graniet. Ook is de steensoort poreus. Als je vocht op het aanrechtblad laat liggen kunnen er vlekken of kringen ontsteen. Deze krijg je er niet meer uit. Pas dus op met rode wijn! De steen is ook gevoelig voor bijtende (schoonmaak)middelen. Voorkom deze en gebruik alleen zachte middelen. Anders loop je risico dat de steen verkleurd.

Een marmer keukenblad in verschillende kleuren

De natuursteen marmer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten. Kleuren ontstaan door de aanwezigheid van verschillende mineralen tijdens het verhardingsproces. Zo is er wit, zwart, grijs en zelfs roze marmer verkrijgbaar.

Daarbij zijn er verschillende afwerkingen verkrijgbaar. De meest marmersoorten die worden gebruikt als keukenblad of aanrechtblad zijn gezoet of gepolijst. Hiervan wordt de steen mooie glanzend. Andere afwerkingen zijn geborsteld, getrommeld of gezandstraald. Hierdoor krijg marmer een meer doorleefde, authentieke uitstraling.

Mobiele versie afsluiten